Inese Nikuļceva

 

Inese Nikuļceva

Zvērinātu advokātu biroja „Eiropas tiesību birojs” dibinātāja ir zvērināta advokāte Inese Nikuļceva.

Inesei Nikuļcevai ir ievērojama jurista pieredze, jo īpaši konstitucionālajās, starptautiskajās tiesībās, administratīvajās un komerctiesībās, kā arī tiesību zinātņu pasniedzējas un vadītājas pieredze.

Inesei Nikuļcevai ir maģistra grāds starptautiskajās un Eiropas tiesībās (LL.M.), kas iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā. Pārvalda latviešu, krievu, angļu, franču, kā arī vācu valodu. Un ir daudzu publikāciju autore.



« Satversmes tiesa atzīst Augstskolu likuma normas par neatbilstošām Satversmei | Main | Satversmes tiesa pieņem spriedumu lietā par maksājumiem “Latvijas gāzei” »
Monday
Apr272020

Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieņem spriedumu lietā Rodina v. Latvia

2020.gada 27.aprīlis, papildināts 14.maijā

2020.gada 14.maijā Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieņēma spriedumu lietā Rodina v. Latvia. Pieteikuma iesniedzēja vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā ar diviem pieteikumiem 2010. un 2011.gadā, norādot, ka ir pārkāptas viņai Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 8. pantā garantētās tiesības uz ģimenes un privātās dzīves neaizskaramību, bez viņas atļaujas publiskojot viņas fotogrāfiju televīzijas raidījumā un presē un izpaužot privāta rakstura informāciju par viņas ģimeni.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa atzina, ka Latvija ir pārkāpusi Konvencijas 8. pantu, jo Latvijas tiesas nav atradušas taisnīgu līdzsvaru starp pieteikuma iesniedzējas tiesībām uz privātās dzīves neaizskaramības ievērošanu un viņas radinieku tiesībām uz  vārda brīvību, paužot informāciju plašsaziņas līdzekļos. Eiropas Cilvēktiesību tiesa noteica taisnīgu atlīdzību par pamattiesību pārkāpumu EUR 6500, kā arī atlīdzināja izdevumus juridiskās palīdzības saņemšanai.

Pieteikuma iesniedzēju Eiropas Cilvēktiesību tiesas lietā pārstāv zvērināta advokāte Dr. iur. Inese Nikuļceva.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedums lietā Rodina v. Latvia