Inese Nikuļceva

 

Inese Nikuļceva

Zvērinātu advokātu biroja „Eiropas tiesību birojs” dibinātāja ir zvērināta advokāte Inese Nikuļceva.

Inesei Nikuļcevai ir ievērojama jurista pieredze, jo īpaši konstitucionālajās, starptautiskajās tiesībās, administratīvajās un komerctiesībās, kā arī tiesību zinātņu pasniedzējas un vadītājas pieredze.

Inesei Nikuļcevai ir maģistra grāds starptautiskajās un Eiropas tiesībās (LL.M.), kas iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā. Pārvalda latviešu, krievu, angļu, franču, kā arī vācu valodu. Un ir daudzu publikāciju autore.



« Satversmes tiesa pieņem spriedumu lietā par mācībām attālināti | Main | Izdoti Satversmes II. nodaļas “Saeima” komentāri, zvērināta advokāte Inese Nikuļceva ir viena no līdzautorēm »
Monday
Nov222021

Eiropas Cilvēktiesību tiesa pasludina spriedumu lietā pret Latviju

2021.gada 23.novembris, papildināts 2021.gada 9.decembrī

2021.gada 9.decembrī Eiropas Cilvēktiesību tiesa pasludināja spriedumu lietā R.M. pret Latviju. Pieteikuma iesniedzēja vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā 2013.gadā, norādot uz Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 8. pantā garantēto tiesību uz ģimenes dzīves neaizskaramību pārkāpumu, pārtraucot aizgādības tiesības un tās ilgstoši neatjaunojot, kā arī viņas dēla tiesību uz izglītību (konvencijas 1.protokola 2.pants) pārkāpumu. Eiropas Cilvēktiesību tiesa tiesību uz ģimenes dzīves neaizskaramību pārkāpumu nekonstatēja, bet attiecībā sūdzību par tiesībām uz izglītību uzskatīja, ka iespējamais pamattiesību pārkāpums jau ir ticis novērsts. Trīs mēnešu laikā ir iespējams lūgt lietu nodot izskatīšanai Eiropas Cilvēktiesību tiesas Lielajā palātā.

Pieteikuma iesniedzēju Eiropas Cilvēktiesību tiesas lietā pārstāv zvērināta advokāte Dr. iur. Inese Nikuļceva.

Spriedums