Inese Nikuļceva

 

Inese Nikuļceva

Zvērinātu advokātu biroja „Eiropas tiesību birojs” dibinātāja ir zvērināta advokāte Inese Nikuļceva.

Inesei Nikuļcevai ir ievērojama jurista pieredze, jo īpaši konstitucionālajās, starptautiskajās tiesībās, administratīvajās un komerctiesībās, kā arī tiesību zinātņu pasniedzējas un vadītājas pieredze.

Inesei Nikuļcevai ir maģistra grāds starptautiskajās un Eiropas tiesībās (LL.M.), kas iegūts Rīgas Juridiskajā augstskolā. Pārvalda latviešu, krievu, angļu, franču, kā arī vācu valodu. Un ir daudzu publikāciju autore.



« Tiesa uzdod Tukuma novada domei izmaksāt pabalstus | Main | Administratīvā rajona tiesa pieņem spriedumu lietā par pilsonību »
Friday
May262017

Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieņem spriedumu lietā Klēģere pret Latviju

2017. gada 25.maijs, papildināts 2017. gada 8. jūnijā

2017. gada 8. jūnijā Eiropas Cilvēktiesību tiesa pieņēmusi spriedumu lietā Klēģere pret Latviju, pieteikuma Nr. 35916/14 un vēl piecās lietās pret Latviju par tiesas procesa ilgumu (apvienotās lietas nosaukums Silkāne and Others v. Latvia).

Pieteikuma iesniedzēja vērsās Eiropas Cilvēktiesību tiesā 2014. gadā, norādot uz Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 6. panta (tiesības uz taisnīgu tiesu) un 13. panta (tiesības uz efektīvu aizsardzības nodrošinājumu) pārkāpumu, Latvijas tiesām skatot prasību pret ārstniecības iestādi par zaudējumu un morālā kaitējuma atlīdzinājumu saistībā ar nekvalitatīvi veiktu ķirurģisku operāciju un nosakot atbilstošu atlīdzinājumu. Diemžēl Eiropas Cilvēktiesību tiesa ir pieņēmusi un skatīja sūdzību tikai daļā par civilprocesa ilgumu, kas konkrētā gadījumā bez objektīva attaisnojuma aizņēma kopumā sešus gadus. Galvenais iemesls, kāpēc lietas izskatīšana ieilga, bija tiesu noslodze ar citām lietām.

Eiropas Cilvēktiesību tiesa atzina, ka Latvija ir pārkāpusi Konvencijas 6. pantu (tiesības uz taisnīgu tiesu), nenodrošinot lietas izskatīšanu tiesā saprātīgos termiņos un noteica taisnīgu atlīdzību par pamattiesību pārkāpumu.

Pieteicēju Eiropas Cilvēktiesību tiesas lietā pārstāvēja zvērināta advokāte Dr. iur. Inese Nikuļceva.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedums